Api Claudi Laterà

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaApi Claudi Laterà
Biografia
Naixementsegle II Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle III Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític, militar Modifica el valor a Wikidata
PeríodeImperi Romà Modifica el valor a Wikidata
Família
PareAppius Claudius Martialis (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansAppius Claudius Julianus (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParentsTit Sexti Laterà (avi) Modifica el valor a Wikidata

Api Claudi Laterà (llatí: Appius Claudius Ap. f. Ap. n. Lateranus) va ser un magistrat romà de l'època de l'Imperi i membre de la família dels Laterans de la gens Sèxtia, una antiga família d'origen plebeu de prou rellevància en aquell moment històric. Era fill, en fecte, d'Api Claudi Marcial, llegat a Tràcia el 166, i de la seva esposa Sèxtia Torquata, filla de Tit Sexti Laterà, cònsol el 154; en conseqüència, era germà d'Api Claudi Julià, cònsol l'any 224.[1]

Figura com a cònsol als fastos en una data indeterminada entre el 184 i el 190. Gràcies a una inscripció[2] sabem que va ser quindecimvir [en] (membre d'un dels grans col·legis sacerdotals de Roma, encarregat de guardar els llibres sibil·lins) i també llegat pro praetore de la legió III Italica,[3] creada l'any 165 per Marc Aureli per combatre els marcomans i establerta a la Rècia.

Referències[modifica]

  1. Settipani, Christian. «Prosopographie sénatoriale romaine : nouveautés autour des Sextii». A: La prosopographie au service des sciences sociales, 2014 [Consulta: 10 abril 2023]. 
  2. CIL III, 5793
  3. «Claudius 202». A: Realencyclopädie der classischen Altertumswissenschaft.