Zur Beschreibungsseite auf Commons

Datei:Wenche Arnardo (1944 - 1998) (21113733445).jpg

aus Wikipedia, der freien Enzyklopädie
Zur Navigation springen Zur Suche springen

Originaldatei(5.392 × 7.160 Pixel, Dateigröße: 11,41 MB, MIME-Typ: image/jpeg)

Diese Datei und die Informationen unter dem roten Trennstrich werden aus dem zentralen Medienarchiv Wikimedia Commons eingebunden.

Zur Beschreibungsseite auf Commons


Beschreibung

Beschreibung

Format: Fotopositiv Dato / Date: 15 August 1962 Fotograf / Photographer: Ukjent Sted / Place: Dalsenget, Trondheim

Wikipedia: Cirkus Arnardo

Nasjonalbiblioteket: Arnardo - Sirkusliv (Oslo 1973)

Nasjonalbiblioteket: Jor & Jørgensen - I livets manesje (Oslo 1998)

Eier / Owner Institution: Trondheim byarkiv, The Municipal Archives of Trondheim Arkivreferanse / Archive reference: TOR.h49.b04.F28899

Merknad: På fotografiet ser vi den 18-årige sirkusprinsessen Wenche Arnardo avbildet i Trondheim sammen med sin da 15 år gamle hest ved navn "Boy". Wenche begynte å opptre som sirkusartist allerede som treåring sammen med sin far Arne Arnardo (1912 - 1995) og var i mange år fram til 1986 Cirkus Arnardos administrerende direktør. Hennes bror Arild Arnardo (f. 1942) overtok som administrerende direktør i 1987.


Adresseavisen torsdag 9. august 1962 s. 3:

CIRKUS ARNARDO I BYEN

Cirkus Arnardo hadde premiereforestilling på Dalsenget i går kveld, og en rund og smilende utenlandsk nyforlovet direktør Arnardo, denne sesong i korrekt sort jakett med gråstripete benklær og grå flosshatt, preget forestillingen i en rekke roller, fra orientalsk illusjonsakt med smukk dame og hjemlige piasavakoster, til kortkunster og publikumsforvirring og til og med som hestedressør herr Bruun. Unge frøken Wenche Arnardo er søt som spansk skolerytterske.

To nummer skiller seg ut: Den meget sobre og gjennomførte presise vippebrettruppen "De 7 Asgard", i god tradisjon uti cirkusstil og med smakfulle antrekk. Det vanskelige og rikt varierte nummer ble gjennomført prikkfritt og med en sympatisk eleganse som det var en fryd å følge. Helt i toppklasse var også den spanske kraftatlet "Tonisko", som kunne gjennomføre sitt voldsomme program under beherskelse - og som avslutter sin opptreden med en virkelig overraskende knalleffekt.

Australieren "Acron" løfter en fullvoksen fullblodshest med flyttemannskrok opp en stige og imponerer også på annen måte med sine styrkeprøver. "Ali Ben Ahmed" har et navn som minner om algirske fraksjonsledere, men er en slank arabergutt som slår både forlengs og baklengs salto på stram line. Han fikk ikke fullklaff på premieren. Men den dagen han blir helt stø i sitt program, blir han et fint nummer.

Da var det andre balansenummeret "2 Simet", et ungt artistpar direkte importert fra Ungarn, mer fortrolig med sitt program som ble gjennomført med største sikkerhet og eleganse. Hundefotball er alltid underholdende, og "Lille Tom", årets nye manesjeaugust, var et ganske muntert innslag.

To ting er uunnværlige i cirkus: Elefanter og klovner. Klovnene har vært det gjennom århundrer, elefantene synes ikke å være til å komme forbi i norsk cirkus lenger på grunn av restriksjonene mot andre ville dyr. Edith Freyers Elefantballett består av 5 søte små og villige elefanter med et effektfullt program i mange variasjoner. Den unge dame med elefantene er både sjarmerende og ubesværet i manesjen. Klovnene "Caly & Tolino" er spanske og meget musikalske, og med en litt ny melodi i sitt program. Barberakten bød på noen nye forfriskende detaljer.

Det er vel første gang på flere år at det har vært cirkusforestilling i brukbar sommertemperatur i Trondheim. Publikum tinte opp og mottok direktør Arnardos program i godt humør.


Adresseavisen torsdag 16. august 1962 s. 3:

Wenche sirkusdronning i Trondheim

I dag har vi Arnardos sirkus for siste gang i Trondheim i år, og det sier seg selv at flest mulig bør benytte anledningen til å se elefantene, hestene og alle de dyktige artistene. Undres på om ikke den dyktigste allikevel er Arnardos egen datter Wenche, som er 18 år og den rene sirkusdronning allerede. Vi knipset et bilde av henne i går da hun trenet den hvite araberen sin. Hesten var så føyelig som man skal være under en vakker, ung kvinnes fot, og Wenche drev spansk skoleritt i den store stilen som vi dessverre ser så sjelden her i landet. - Legg merke til smilehullene til Wenche, det er Arnardos!

Fra Trondheim reiser Arnardo videre til Namsos, Steinkjer og Levanger, deretter tar han antagelig kursen sydover mot Østlandet, hvor det kulminerer med première i Oslo.
Quelle Wenche Arnardo (1944 - 1998)
Urheber Municipal Archives of Trondheim from Trondheim, Norway

Lizenz

w:de:Creative Commons
Namensnennung
Diese Datei ist unter der Creative-Commons-Lizenz „Namensnennung 2.0 generisch“ (US-amerikanisch) lizenziert.
Dieses Werk darf von dir
  • verbreitet werden – vervielfältigt, verbreitet und öffentlich zugänglich gemacht werden
  • neu zusammengestellt werden – abgewandelt und bearbeitet werden
Zu den folgenden Bedingungen:
  • Namensnennung – Du musst angemessene Urheber- und Rechteangaben machen, einen Link zur Lizenz beifügen und angeben, ob Änderungen vorgenommen wurden. Diese Angaben dürfen in jeder angemessenen Art und Weise gemacht werden, allerdings nicht so, dass der Eindruck entsteht, der Lizenzgeber unterstütze gerade dich oder deine Nutzung besonders.
Diese Bilddatei wurde ursprünglich auf Flickr durch Trondheim byarkiv in https://flickr.com/photos/29160242@N08/21113733445 hochgeladen. Sie wurde am 11. Dezember 2015 durch den FlickreviewR-Bot geprüft und die Lizenzierung der Datei unter den Bedingungen von cc-by-2.0 wurde bestätigt.

11. Dezember 2015

Kurzbeschreibungen

Ergänze eine einzeilige Erklärung, was diese Datei darstellt.

In dieser Datei abgebildete Objekte

Motiv

Einige Werte ohne einen Wikidata-Eintrag

Dateiversionen

Klicke auf einen Zeitpunkt, um diese Version zu laden.

Version vomVorschaubildMaßeBenutzerKommentar
aktuell23:07, 11. Dez. 2015Vorschaubild der Version vom 23:07, 11. Dez. 20155.392 × 7.160 (11,41 MB)TommyGTransferred from Flickr via Flickr2Commons

Die folgende Seite verwendet diese Datei:

Metadaten